Meest gelezen
Mim-Pi winnaar

31 oktober 2014
Wat een lieve, leuke, overweldigende reacties hebben wij ont...

Winnaars 1 september

1 september 2013
Om de lancering van KidzShoez te vieren, mogen wij maar lief...

Winnaar Freaks / Jochie

8 september 2013
Van harte gefeliciteerd Jolien van Dooren!   Jij ...

Terug naar blog overzicht »

Ontmoet Marijke van Piedro!

januari 9, 2015

Marijke Struijs (kleindochter van de oprichter van Piedro) en is reeds 15 jaar werkzaam bij Piedro als product en sales manager. Marijke is in het seizoen wekelijks te vinden in de showroom in Nieuwegein om te horen en te zien wat er zoal speelt bij de winkelier. Wij spraken haar en vroegen haar het hemd van het lijf:

 

Schermafbeelding 2015-01-09 om 14.52.03

 

Wat is je functie exact en wat betekent dat voor jou:
Piedro heeft een zeer uitgebreid schoenenaanbod. Verdeeld over allerhande productgroepen. Mijn taak is om vier collecties kinder- en jeugdschoenen per jaar te ontwikkelen samen met onze ontwerpster. Frisse collecties, geen trendsettercollecties, maar schoenen waar jongeren zich lekker in voelen. Collecties waarbij kwaliteit en pasvorm voorop staan. Tijdens het verkoopseizoen Oriënteer ik me in winkels van afnemers en stel vragen aan de kopende jeugd. Om bevestiging te verkrijgen wordt twee maal per jaar Lineapelle bezocht. Heerlijk is het daar als je bemerkt dat je eigen modisch gevoel, daar in de stands te zien is. Materialen, kleuren etc. Ja, zolen ook, hoewel Piedro steeds meert eigen zoolvormen bouwt. Enerzijds om het eigen mode gevoel te kunnen vastleggen. Anderzijds omdat we daarmede de kwaliteit van de zolen op een veel hoger niveau brengen. Vervolgens wordt in samenwerking met onze styliste de collectie getekend en worden proeven gefabriceerd. Piedro’s worden bij verschillende fabrikanten gemaakt. Men maakt de schoenen naar onze wens en kwaliteitseisen. Kleine schoentjes door fabrikanten met ervaring in kleine schoentjes. Grote maten door fabrikanten met ervaring in grote maten. De fabrikanten werken al jaren voor Piedro en zijn op onze kwaliteitseisen volledig ingespeeld. Tijdens het productieproces ga ik regelmatig de productie controleren.

 

Hoe kent de consument het merk Piedro?
De consument kent Piedro vaak al vanaf jongs af aan. Piedro bestaat since 1957 en is daarmee een van de oudste kinderschoenenmerken in Nederland en België. Ouders zeggen vaak: die heb ik zelf nog gedragen! Wat zijn ze nu Leuk en modisch! En vervolgens herinneren ze zich de goede pasvorm en top kwaliteit van onze schoenen en de vakbekwaamheid bij onze winkeliers. Het meten van de voeten in lengte en breedte, geeft vertrouwen.

 

Wat maakt jullie schoenen zo speciaal?
Onze schoenen zijn speciaal omdat deze anders zijn dan alle andere merken. Piedro staat bekend om de modische modellen die gecombineerd worden met een goede pasvorm en de verschillende breedte / wijdte maten en de constante hoge kwaliteit. De laatste seizoen hebben wij speciaal een groep schoenen ontwikkeld voor de jeugd die grote voeten hebben. De speciale groep loopt tot en met maat 46

 

Stellen jullie veel pasvormeisen aan Piedro’s?
Er zijn meer leveranciers, die schoenen in b.v. 2 wijdten maken. Maar die schoenen zijn dan veelal gemaakt op standaard zolen, zodat de basisbreedte van die schoenen gelijk is. Bij Piedro is dat anders. Piedro maakt sommige soorten tot wel 6 wijdten. Dus van supersmal tot extra breed. Dat betekent ook, dat de patronen van het overleer niet standaard zijn, maar worden aangepast op de wijdte. Natuurlijk goede contreforts (hielversteviging), maar dat betekent bij Piedro: voorgevormd, voldoende lang en hoog. Voetbedden zijn uitneembaar. Het voetbed is zo gemaakt dat het een juiste ondersteuning geeft van de voet en zorgt voor een juiste afwikkeling van de voet. Ook hier zie je de 58 jarige ervaring van Piedro.

 

Welke maakwijzen zijn er bij Piedro?
Het merendeel van onze collectie is de gelijmde methode. Heel trendy komt bij Piedro ook een variatie op flexibele (doorgestikt) maakwijze weer om de hoek kijken. Overigens voor de gelijmde methode en de flexibel schoentjes zijn de leesten onderling in technische zin verschillend.

 

Welke materialen gebruik je bij Piedro?
Bij Piedro gebruiken wij voor de schoen en voering hoogwaardig leer. Wij gebruiken niet alleen leer voor de schoen zelf, maar wij gebruiken als een van de weinige ook lederen binnenzolen. De loopzolen zijn veel al volrubber.

 

Welke trend zien jullie in de collectie zomer 2015 en weet je al iets te zeggen over de collectie najaar 2015?Voor de zomer 2015 is en blijft het nog steeds veel sneakers en sport. Sneakers en sportschoenen in allerlei verschillende variaties.

Schermafbeelding 2015-01-09 om 14.49.34

Voor winter 2015 vind je bij Piedro de sportinvloeden weer terug voor jongens en voor meisjes. Voor meisjes komen er ook weer modische enkel en kuitlaarzen. Veelal bestaat uit diverse materiaal maar in 1 kleur.

 

Marijke hoe bepaal jij de trend en hoe raak je geïnspireerd?
Mode is mijn passie en ben er dagelijks mee bezig. Mijn Inspiratie haal ik vooral door het bezoeken van mode -en materiaal beurzen, modische winkels en door goed te kijken wat de jeugd op straat draagt. Door goed te luisteren naar mijn omgeving en te praten met de jeugd weet je wat er speelt en wat de jeugd draagt. Veel leer ik van wedstrijden die Piedro uitschrijft.

In samenwerking met afnemers schrijven wij wedstrijden voor kinderen uit. Ontwerp je eigen schoen!. De schoen die de winnaar ontworpen heeft, krijgen ze als prijs. Weliswaar het kind kijkt naar de achterliggende mode, maar ik leer veel van hun gedachtengang. Maar de finale beslissing over de nieuwe collectie neem ik, zodra ik al die gegevens heb gecombineerd met datgene wat ik in Italië zie.

 

Marijke je bent zo uitgebreid aan het woord, dan wil je zeker ook nog iets zeggen over het onderhoud?
Eigenlijk wil ik dat wel en wil ik dat niet. Als ik kinderen zie lopen op schoenen die misschien 2 of 3 weken oud zijn, dan schrik me een hoedje. Dat kinderen de schoenen niet poetsen, is de realiteit. Maar ouders betalen wel veel geld voor schoenen, maar plegen geen onderhoud. Wel wast men de sokken. Waarom poetsen ze de schoenen niet. Voor alle leersoorten zijn er onderhoudsmiddelen te krijgen. Normale schoenpoets voor glad leer. Nubuck deppers voor nubuck. Door je schoen goed te onderhouden met het juiste onderhoudsmiddel ziet je schoen er niet alleen netjes uit, maar verleng je ook de levensduur.

 

Zijn er nog andere dingen, die ik niet gevraagd heb en belangrijk voor onze lezers zijn?
Eigenlijk wil ik nog terugkomen op de vragen over pasvorm. Er is niet benadrukt dat pasvorm belangrijk is en vooral is belangrijk de verantwoorde en vakkundige toepassing. Ik zie zo vaak kinderen met nieuwe schoenen lopen, die niet passen. Vooral kinderen met smalle voeten. De onvakkundige verkoper ziet dat het kind zo uit de schoen stapt en dan zegt ze: ik haal een maatje kleiner. Nee, ze moet geen maatje kleiner halen maar een schoen in één of twee wijdten smaller. Nu verkoopt ze schoenen die op het moment van de verkoop al te klein (en te breed) zijn. Dus laat ouders alert zijn! Koop kinderschoenen in bedrijven waar vakkundige medewerkers een juist maatadvies kunnen geven! Niet alleen lengte en wijdte vragen aandacht maar ook het juiste voetbed en lengte van het contrefort! Dat alles draagt bij aan onze spreuk: gezonde voeten, nu en later.

 

Tip:
Kies voor kwaliteit en een schoen die Past. Een goede schoen, is een schoen die een juiste lengte en breedte maat heeft en past bij de voet. Een goed passende schoen voorkomt eveneens voet problemen op later leeftijd. Laat de voeten van uw kind regelmatig (minimaal 2x per jaar) controleren bij winkels die aandacht hebben voor voeten en schoenen en die de voeten voor u opmeten in lengte en breedte.

 

Schermafbeelding 2015-01-09 om 14.51.10