Meest gelezen
Mim-Pi winnaar

31 oktober 2014
Wat een lieve, leuke, overweldigende reacties hebben wij ont...

Winnaars 1 september

1 september 2013
Om de lancering van KidzShoez te vieren, mogen wij maar lief...

Winnaar Freaks / Jochie

8 september 2013
Van harte gefeliciteerd Jolien van Dooren!   Jij ...

Terug naar blog overzicht »

Waarom goede kinderschoenen?

september 30, 2014

De meeste volwassenen die met voetproblemen rondlopen kunnen dit terugvoeren doordat ze als kind op verkeerde of slechte schoenen hebben gelopen. Maar goede kinderschoenen kopen kan een uitdaging zijn. De hele kleine kindjes kunnen nog niet zeggen of hun schoentje nou wel of niet past.

Om een goed passende schoen voor je kind te kopen is het belangrijk naar een gespecialiseerde kinderschoen winkel te gaan. Het personeel is opgeleid om de juiste schoen aan te meten bij ieder soort voet. Zij meten de kindervoet zowel in de lengte als in de breedte.  In de linker en rechter voet zit meestal verschil in grootte. Pas daarom schoenen aan de grootste voet. Goede schoenen moeten lang, breed en hoog genoeg zijn. De tenen moeten vrij kunnen bewegen. De kinderschoen specialist let hier goed op en adviseert je welke type schoen het beste bij de voet past.

Controleer je kinds voeten na het dragen van de nieuwe schoenen. Er mogen geen rode plekken, blaren of andere aanwijzingen zijn van irritatie. Goed passende schoenen zijn heel belangrijk voor de beweging en houding voor je kind, maar nog belangrijker is dat goede schoenen heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de voeten. Een kindervoet groeit ongeveer 1 tot 2 maten per jaar. Zorg er voor dat je kind nieuwe schoenen krijgt voordat de oude te klein worden, ook al zijn de oude schoenen nog lang niet versleten. Ook is het aan te raden om altijd tenminste twee paar kinderschoenen te kopen voor je kind en deze af te wisselen. Een kindervoet verliest namelijk per dag ongeveer een borrelglaasje aan vocht. Schoenen moet na het dragen weer drogen. Wissel dus regelmatig af.

 

Bumper schoenen

Bumper schoenen