Meest gelezen
Mim-Pi winnaar

31 oktober 2014
Wat een lieve, leuke, overweldigende reacties hebben wij ont...

Winnaars 1 september

1 september 2013
Om de lancering van KidzShoez te vieren, mogen wij maar lief...

Winnaar Freaks / Jochie

8 september 2013
Van harte gefeliciteerd Jolien van Dooren!   Jij ...

Terug naar blog overzicht »

Interview met Nancy van Bumper Shoes

november 5, 2014

Nancy Reints-Grifhorst is een bekende dame in ‘schoenenland’. Niet alleen vanwege het feit dat ze zelf schoenwinkels heeft gehad, maar vooral van haar agentschap in luxe kinderschoenmerken. Nancy brengt merken als Zecchino d’Oro en Bumper Shoes (aangesloten merken van KidzShoez) in Nederland op de markt.
 
De mooiste en beste kinderschoenen uit Italië beschikbaar maken voor de Nederlandse consument. Dat is waar Nancy’s passie ligt. Wanneer je haar showroom in Amsterdam bezoekt, word je enorm geïnspireerd en geënthousiasmeerd. Niet alleen is ze een bijzonder leuk mens maar ook weet ze parels van (italiaanse kinderschoen-) merken te selecteren en deze op de Nederlandse markt te brengen. Nancy’s showroom staat vol met de meest prachtige kinderschoenen. Wij vonden het daarom hoog tijd om Nancy eens te interviewen!
Schermafbeelding 2014-11-05 om 16.08.34

 

Wat is je exacte functie en waar hou jij je zoal mee bezig?
Mijn functie is breed en bestaat uit :  zelfstandig vertegenwoordiger voor oa Andrea Montelpare, brandmanager van Bumper en style adviseuse voor een aantal collecties. Ik breng deze merken op de Nederlandse markt.

 

Wat is kenmerkend voor het merk Bumper? 
Bumper staat voor stoer, innovatief, sportief en sterk. 

 

Wat maakt jullie schoenen speciaal?
Onze schoenen zijn speciaal omdat ze altijd anders zijn dan alle kinderschoenen en ze worden veelal gekopieerd.
Wij maken gebruik van de nieuwste materialen, zolen en leren die het loopgenot vergroten en de voeten de juiste steun geven en er super uitzien!

 

Welke pasvorm eisen stellen jullie aan jullie schoenen?
Voetbed, hielsteun, materiaalgebruik etc. Natuurlijk maken wij gebruik van een stevig contrefort en losse inlegzolen en heel belangrijk kalfsleer! Kalfsleer zorgt ervoor dat er 80% meer vocht opgenomen kan worden. Kalfsleer zorgt er ook voor dat de schoen veel langer zijn vorm behoud. Een echt voetbed wordt door de podoloog gemaakt en is het losse “voetbed” in onze schoen onderdeel van de schoen om de stand van de voet en en gemak van het lopen te bevorderen.

 

Welke maakwijze(n) passen jullie toe? 
Onze schoenen worden handgemaakt, dat betekent dat we handmatig het leer uitsnijden, dat het materiaal gestikt wordt door specialistische naaisters, op de leest gezet wordt en bevestigd wordt aan de zool.

 

Welke materialen gebruiken jullie voor jullie schoenen?
Wij gebruiken het liefst kalfsleer omdat het het meeste vocht opneemt en het draagcomfort optimaliseert, het is niet zo dat dit het sterkste leer is. Het is kwetsbaarder dan rundleer dat ouder is of varkensleer en voor de meeste Nederlandse consumenten is de duurzaamheid belangrijker dan kwaliteit en kiezen we soms voor dit leer.
bumper-kinderschoenen-32355-bruin-boots-430119026-5
Welke trends zien we in jullie collectie HW 2014
De trend in het algemeen blijft sneakers, de gewone “schoen” wordt niet meer gezien als mode. Wereldwijd zijn sneakers de trend maar gelukkig verandert deze om de zoveel tijd en zie je weer een ander straatbeeld.

 

Hoe bepalen jullie de trends en wat inspireert jullie?
De trends worden bepaald door de grootte modehuizen en door het straatbeeld en individuen, de trendsetters zijn vaak mensen die nieuwe dingen zoeken of zich afzetten tegen bepaalde dingen in de maatschappij (denk aan punk etc). Door deze stromingen te volgen is het belangrijk dat je kijkt naar al deze invloeden ook naar omstandigheden in de wereld . Ik word geïnspireerd door te kijken naar mijn omgeving en mode en vooral om te luisteren naar mijn kinderen van 18 en 15, die weten als eerste wat er komen gaat.
Heb je nog een tip mbt het onderhoud van jullie schoenen?
Als er al onderhoud gepleegd wordt bedoel je, de meeste wassen hun kleding , maar een poetsdoek over schoenen halen of ze goed laten drogen is er vaak niet bij. Leren schoenen kunnen door middel van poetsvoeding  een weer toonbaar uiterlijk krijgen. Voor suède heb je dempers die de kleur weer opfrist en verder kan je dit met een harde gum schoonmaken. Nubuck gaat hetzelfde, als voordeel heeft dit materiaal dat je het ook kan poetsen. Voor lak heb je lak stiften en een potje nagelak doet vaak ook wonderen.
Wil je nog iets anders overbrengen aan onze lezers via dit interview?
Ik zou graag willen overbrengen dat schoenen een belangrijk onderdeel zijn van de gezondheid van je kind. Je moet weten dat bepaalde (populaire) gympen zonder steun, klachten kunnen veroorzaken op latere leeftijd. Vooral kraakbeen wordt erg aangetast door deze gympen en een nieuwe knie wil je niet aan je kind meegeven als ze volwassen zijn.
Het is zaak dat je als ouder let op dit soort dingen, vaak wordt er gezegd : ‘ik koop goedkope kinderschoenen want ze groeien er toch weer uit’, maar dat kan je overal op toepassen, zoals bijvoorbeeld uit eten gaan, de volgende dag is dat ook weg.
Kijk bij je keuze naar een goede kinderschoen niet alleen naar de prijs. Vaak is er een heel proces aan vooraf gegaan om die goede kinderschoen met goede ondersteuning en comfort te maken. Schoenen als Bumper Shoes worden niet in Azie gemaakt door kindjes die op de fabrieksvloer slapen en dag en nacht werken. Onze schoenen worden niet ingekleurd met giftige verf die barst van de chemicalien. Bumpers worden in Italia door ‘mama’s’ gemaakt op basis van eerlijke arbeid met pure, natuurlijke materialen. Eerlijk voor mens en natuur, met respect voor iedereen. Natuurlijk is onze prijs daardoor duurder, maar ook verklaarbaar toch? Onze ontwerpen maken wij zelf, wij kopiëren niets. Het gehele proces, van ontwerp tot productie is liefde en passie. Denk daar zeker aan als je op het prijskaartje kijkt van een paar goede kinderschoenen.
Tip:
Koop liever wat minder items (schoenen en kleding) maar kies voor kwaliteit, mooie materialen en eerlijke productie. Besteed je budget effectief. Een paar kwaliteitsstukken zijn eindeloos te combineren en duurzaam. In heel het leven geldt: als de basis maar goed is. En schoenen zijn de basis voor het gezond groeien van botten, spieren en kraakbeen van je kind. Voeten dragen het gewicht, het hele lijfje. Zorg er dus ook voor dat de voeten een goed passende schoen krijgen die ondersteunt en comfortabel is!  Laat vooral 2x per jaar de voetjes meten bij een gespecialiseerde kinderschoenwinkel.

 

33017916305