Meest gelezen
Mim-Pi winnaar

31 oktober 2014
Wat een lieve, leuke, overweldigende reacties hebben wij ont...

Winnaars 1 september

1 september 2013
Om de lancering van KidzShoez te vieren, mogen wij maar lief...

Winnaar Freaks / Jochie

8 september 2013
Van harte gefeliciteerd Jolien van Dooren!   Jij ...

Terug naar blog overzicht »

Interview: Leonie van Develab & Red-Rag!

oktober 14, 2014

In deze nieuwe rubriek interviewen wij de personen achter de 17 kinderschoenmerken die aangesloten zijn bij KidzShoez. De eigenaren, de ontwerpers, de stylisten of de PR medewerkers.

Bij Develab hadden wij het geluk contact te krijgen met Leonie Vermerris, zij is de ontwerpster van zowel Develab als Red-Rag. Genoeg te vragen dus!

leonie

Leonie, wat houdt jouw functie precies in? Mijn taak binnen het bedrijf is om elk seizoen weer een te gekke collectie te ontwikkelen. Dit doe ik samen met stylistes en we laten alles ontwikkelen bij diverse fabrikanten in Europa. We starten elk seizoen met een prognose en kijken welke trends passen bij het merk Develab en Red-Rag. Zoals nu, we zijn net begonnen met de collectie herfst/winter 2015-2016. Vorige week ben ik naar de Lineapelle beurs geweest in Milaan om nieuwe materialen, zolen en andere componenten voor onze schoenen te spotten. Aan de hand van de eerste ontwerpen worden er prototypes van de schoenen en logo’s ontwikkeld en van daaruit kijk ik samen met stylisten welke materialen, zolen en logo’s erbij passen en ook in welke maatgroep. Al deze informatie communiceer ik weer verder met de fabrikanten die de aanpassingen op de collectie maken tot we een definitief sample hebben die klaar is voor de verkoop.

Wat is nou echt typerend voor de merken Develab en Red-Rag?
Develab is een vrije interpretatie van de woorden Development en Laboratory. Ons merk is altijd in ontwikkeling. Waardevolle tradities gemixt met eerlijke basismaterialen, trendy finishings en casual design.
Red-Rag is een opvallend schoenenmerk, tegendraads en prikkelend eigenwijs! Red-Rag heeft een uitdagende, stoere attitude. Bekijk de wereld door een brutale bril en verlevendig de boel met een flinke dosis humor!

Wat maakt jullie schoenen extra speciaal?
Doordat we veel aandacht besteden aan de collectie ontwikkeling staat er elk seizoen ook weer een nieuwe collectie met andere modellen, logo’s en prints. De collectie is zeer breed vanaf maat 20 tot en met maat 40.

Welke pasvorm eisen stellen jullie aan de schoenen?
Pasvorm is zeer belangrijk en wij zijn hier ook heel kritisch op. Onze schoenen hebben een uitneembaar binnenzooltje. Daarnaast worden alle samples in diverse maten eerst doorgepast voordat ze in productie gaan. Alle schoenen hebben bovendien een hoogwaardige voering van leer.

Welke maakwijze passen jullie toe en welke materialen?
Lijm gezwikt en soms ook gestrobelte maakwijze voor de hele kleine maatjes omdat deze zeer flexibel moeten zijn. Qua materialen gebruiken wij voornamelijk leer en soms textiel voor de buitenzijde (alleen zomer collecties).

Welke trends zien we in jullie collectie herfst/winter 2014?
Bergschoen achtige vormen, laarzen met reliëf zolen of speciale details, padding verwerkt in de schacht van laarzen, dierenprints zoals zebra en panter prints, biker boots en sneakers.

Hoe bepaal je de trends en wat inspireert je?
De stylistes waar wij mee werken voor beide merken maken een algemene trendprognose. Hierin staat wat de kleuren gaan worden voor het nieuwe seizoen. Aan de hand hiervan kijk ik wat bij het merk past. Zelf kijk ik ook veel online om inspiratie op te doen zoals op Pinterest. Ook bezoek ik winkels, vorige week nog in Milaan.

Leonie heeft een schets meegestuurd van het ontwerp proces:

Schermafbeelding 2014-10-14 om 21.17.09

Heb je nog een tip mbt het onderhoud van jullie schoenen?

Je wilt je schoenen na aankoop zo lang mogelijk mooi houden. Om deze reden is het noodzakelijk dat je deze goed onderhoud met de juiste producten. Het verzorgen bestaat feitelijk uit drie stappen: reinigen, voeden en beschermen.

Leonie, namens KidzShoez enorm bedankt voor een kijkje in de keuken bij Develab en Red-Rag!

Wil jij meer weten over de collecties die Leonie ontwerpt? Bezoek en bewonder dan:

www.develab.nl
www.red-rag.nl