Kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor uw kind staat bij Kidzshoez voorop!

Een goed passende kinderschoen is per kind verschillend. Elke voet is verschillend, dus moet er gekeken worden welke schoen het best bij de voet past. Dus wat voor het ene kind een prima schoen is, kan voor een ander kind juist slecht zijn. Schoenen die te klein, te smal, maar ook te groot en te breed zijn, kunnen uiteindelijk voetproblemen geven. Als u bij een Kidzshoez! winkelier schoenen koopt, weet u zeker dat u de juiste maat, zowel in lengte als breedte koopt. En…. Uiteraard keuze heeft uit een groot assortiment van alle actuele trendy merken.

De voetjes van een baby hebben vaak een platte vorm doordat er onder de gehele voet een dik vetkussen zit. In de loop van de eerste levensjaren verdwijnt dit vetkussen geleidelijk en komt de voetboog langzaam tot stand. Kindervoeten groeien snel en bereiken, gedurende het eerste jaar, bijna de helft van de volwassen voet. Tussen de 10 en 18 maanden gaat een kind over tot staan en lopen. Het lopen op blote voetjes of sokjes stimuleert de spieren te groeien en te ontwikkelen, maar buiten moeten de voetjes natuurlijk beschermd worden. Ook voor deze lichtgewicht en flexibele schoentjes kunt u bij een van de Kidzshoez! winkeliers terecht. Zij weten exact welk type schoen bij welke leeftijd en ontwikkelingsfase hoort.

Tussen de 0-2 jaar hebben kinderen een soort O-beenstand, dit maakt de onzekere voortbewegingen van een kind makkelijker. Rond de 2 jaar kan dit plotseling veranderen in een X-stand. Veel ouders schrikken hiervan en denk dat hun kind doorgezakte voetjes heeft, maar deze bezorgdheid is onnodig. In de meeste gevallen corrigeert dit namelijk vanzelf. Uw Kidzshoez! winkelier zal hier ook aandacht aan en advies over geven tijdens uw bezoek aan de betreffende winkel.

Een kindervoet groeit gemiddeld drie schoenmaten per jaar tot en met de leeftijd van drie jaar. De voeten van 4 en 5 jarigen groeien gemiddeld twee
schoenmaten per jaar. Daarna groeien de voeten steeds iets minder snel. Daarom is het verstandig dit regelmatig te laten controleren.
Alle aangesloten Kidzshoez! winkeliers hebben meetapparatuur waarmee ze voeten vakkundig kunnen meten. Er wordt dan ook gekeken of de gedragen schoen nog voldoet aan de eisen van een goede kinderschoen. Denk hierbij aan de juiste maat, maar ook of de schoen nog voldoende stevigheid biedt. Kinderen kunnen hun schoenen soms zo uitlopen, dat de voet niet meer goed wordt ondersteund.

Goede kinderschoenen moeten aan bepaalde eisen voldoen:

  • Een hoge wreefsluiting, om het schuiven in de schoen te voorkomen.
  • Minimaal 1 cm lengtetoegift, voor de groei en afwikkeling van de voet.
  • De juiste breedte en omvang.
  • Een buigzame loopzool, voor de afwikkeling van de voet.
  • Een stevige hiel (contrefort) om de hielpartij goed te ondersteunen.

Alle aangesloten Kidzshoez! winkeliers hebben een grote collectie kinderschoenen die aan al deze eisen voldoen.